Χωριάτικη Σπιτική πίτα

Write By: melina.tsi Published In: Ζαχαροπλαστική Created Date: 2014-11-14 Hits: 586 Comment: 0

Φτιάξτε μόνη σας εύκολα χωριάτικη πίτα!!

Χωριάτικη σπιτική πίτα

 

Οδηγίες Για το φύλλο

Ζύμη:

Σε μία λεκάνη βάζουμε 1 κούπα νερό (χλιαρό) μισό φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, λίγο λεμόνι ή ξύδι (1κ.σ) και αλεύρι όσο σηκώσει περίπου 450γραμμάρια.

Ζυμώνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε σκεπασμένο με μία πετσέτα να ξεκουραστεί, περίπου 1 ώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έπειτα λιώνουμε σε ένα μπρίκι μινερβίνη 3κ.σ. και προσθέτουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει (όχι πολύ γιατι θα παγώσει η μαργαρίνη)

Χωρίζουμε την ζύμη σε 12 μπαλάκια (τα δύο να είναι λίγο πιο μεγάλα)

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι.

Αλευρώνουμε καλά την επιφάνεια όπου θα ανοίξουμε τα φύλλα μας.

Πέρνουμε ένα από τα μεγάλα μπαλάκια και το ανοίγουμε με το πλάστη (ρίξτε λίγο αλευράκι να μην κολλήσει)

  Το βάζουμε στο αλευρωμένο πιάτο και το αλείφουμε με λάδι στην συνέχεια ανοίγουμε και τα υπόλοιπα 5 πιο μικρά

(Την διαδικασία αυτή την κάνουμε δύο φορές για να στρώσουμε ένα κάτω και ένα πάνω από την γέμιση)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε και το δέυτερο πακετάκι με φύλλα

Μόλις τελειώσουμε και το δεύτερο το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την γέμιση

Η γέμιση μπορεί να είναι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας

Η συγκεκριμένη είναι χορτόπιτα (σπανάκι,σέσκουλα,τσουκνίδια) με τυρί

Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο όπως στην φωτογραφία

Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο.

 

Έπειτα βάζουμε την γέμιση

 

Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο (λίγο πιο μικρό) και καλύπτουμε την γέμιση.

 

Κλείνουμε τις γωνίες

 

 

 

Αλείφουμε με λάδι , χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200ο C (αντιστάσεις πάνω-κάτω) στην πρώτη θέση του φούρνου (την πιο χαμηλή ) για 50 λεπτα με μία ώρα

Tags: kitchen

Leave A Comment

Captcha